Selecteer een pagina

Industrial Marketing in BtB Food

IFFI Executive Program

‘Value Creation and Pricing’

Veelal vertrouwen industriële marketeers in de foodindustrie zich op hun ‘training on the job’ ervaringen dan dat ze konden terugvallen op hun studies. Om de marketing vaardigheden van industriële marketeers een boost te geven, heeft IFFI – business netwerk van producenten van foodingrediënten – een speciaal executive programma georganiseerd. Onder de noemer van ‘Transforming Markets, Enabling Sales’ hebben deelnemers strategische marketing inzichten verkregen om ze vervolgens toe te passen in hun eigen business context.

Volgens Jan Jr. Klerken, executive director van Scelta Mushrooms:
‘Eigenlijk zou iedere salesmanager van foodingrediënten beide modules van het Industrial Marketing & Sales programma moeten volgen. Maar dan gecombineerd waarbij strategische marktinzichten worden geïntegreerd met tactische salestechnieken. Kortom, zowel Value Creation als Value Selling in een en hetzelfde executive programma voor sales managers in B-t-B food.’ 

Naast het verwaarden van technische aspecten zoals smaak, textuur of houdbaarheid werden ook minder tastbare aspecten van voedsel zoals milieu, biodiversiteit of dierwelzijn behandeld. Als Moeder Aarde ons een factuur stuurt voor het uitsterven van de Sumatraanse neushoorn of de Orang-Oetan in Borneo wat zou dan de prijs van margarine moeten zijn? Met andere woorden wat zou de prijs van voedsel zijn als de voedselindustrie een duurzame wereld verkoopt in plaats van alleen maar voedsel?